Onze nieuwe auto’s worden geleverd met fabrieksgarantie volgens de importeurs richtlijnen. Deze zijn terug te vinden in de brochure van het betreffende model.

Naast de onvermijdbare kosten (die reeds opgenomen zijn in de consumentenadviesprijzen) bieden wij bij iedere nieuwe auto het Bochane dealerpakket aan.

De kosten van het dealerpakket verschillen per model en bestaan uit:

  • Volle tank brandstof
  • eventueel Waxoyl poetsbehandeling
  • Monteren kentekenplaten
  • Calamiteitenpakket
  • Nieuwe mattenset

De onvermijdbare kosten bestaan uit: transportkosten, nulbeurt, deconserveren en reinigen (uit fabriek), kentekenplaten, handling- en administratiekosten en vaste kosten overheid (recyclingbijdrage, kentekenleges en kosten tenaamstelling).

RECYCLINGBIJDRAGE

Sinds 1 januari 1995 wordt een verwijderingsbijdrage, die wettelijk verplicht is op grond van de Wet Milieubeheer, in rekening gebracht bij de aankoop van een nieuwe auto. Vanaf 1 januari 2001 bedraagt deze EUR 45,- incl. BTW. De verwijderingsbijdrage komt ten gunste van Auto Recycling Nederland B.V., een initiatief van de autobranche (RAI, BOVAG, FOCWA, STIBA en SVN). Auto Recycling Nederland B.V. heeft zich ten doel gesteld auto’s aan het einde van de levensduur in te zamelen en op milieuvriendelijke wijze te demonteren voor hergebruik van het materiaal. De wettelijke verplichting van de verwijderingsbijdrage financiert het project en bepaalt in belangrijke mate het succes ten bate van een schoner milieu. De verwijderingsbijdrage heet vanaf 1 januari 2013 recyclingbijdrage.

 

LEGES

Sinds 1 januari 1998 worden van overheidswege leges kentekenbewijs en afdracht tenaamstelling in rekening gebracht. Deze kosten bedragen momenteel €39,00. Over de leges wordt geen BTW berekend.

KOSTEN TENAAMSTELLING

Dit zijn kosten voor het tenaam stellen van een auto. Deze bedragen € 9,70.

 

OVERIGE:

NATIONALE AUTOPAS

Autobedrijf Bochane is aangesloten bij de Stichting Nationale Auto Pas.
Het NAP weblabel is een digitaal keurmerk voor gebruikte auto’s met een logische kilometerstand. Van de auto’s die bij Bochane worden aangeboden met het NAP weblabel, weet jij zeker dat de kilometerhistorie bekend is en dat de auto wordt aangeboden inclusief een NAP pas.

WAT IS WAXOYL?

De laklaag van je auto krijgt met Waxoyl een hoogglanzend en moeilijk doordringbaar pantserlaag. Hiermee is de lak beter beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld UV-straling, zure regen, modder, strooizout en luchtverontreiniging.

  • De lak behoudt gegarandeerd gedurende 3 jaar zijn diepe glans.
  • De lak behoudt zijn kleur dankzij het krachtige UV-filter.
  • Het bespaart tijd en geld op het reinigen van uw exterieur.
  • Je auto blijft langer jong, waardoor een hogere (inruil-of verkoop-) waarde wordt behouden.

Meer informatie staat op www.waxoyl.nl